EZ-Cam 2020 Yenilikleri

CAD Paketi Entegrasyonu » ALIBRE Design CAD Yazılımından Dönüşümsüz Data Transferi

Geliştirilmiş “Alibre Model Yenile” komutu Alibre Design programı ekranındaki 3D modeli gerçek matematiği ile direkt olarak EZ-CAM’e aktarır, model import benzeri bir dönüşüm işleminden geçmediğinden dolayı kusursuz şekilde CAM ortamına aktarılmış olur.
Alibre modelinde yapılan değişikliklerden sonra sadece değişen yüzeyler aktarıldığından dolayı aktarım oldukça hızlı gerçekleşir. Ayrıca yenilenen çalışma prensibi sayesinde EZ-CAM ortamında uygulanmış olan koordinat sistemi ve orijin noktası değişiklikleri her model yenileme işlemi sonrasında hatırlanır ve otomatik olarak uygulanır.

Ayrıca mevcut 3B İşlem Sihirbazı adımlarında kayıtlı olan ilgili yüzeyler ve yüzeylerden oluşturulmuş işleme patikaları her model yenileme işlemi sonrasında otomatik olarak güncellenir.

Ayrıca partner CAD yazılımımız Alibre Design’ın kurulumu artık EZ-CAM kurulumu sırasında otomatik olarak (tercihe bağlı şekilde) yapılmaktadır.
Böylece tüm kullanıcılarımızı Alibre Design parametrik 3D solid modelleme yazılımımızın yeteneklerini keşfetmeye davet ediyoruz.

MILL-Pro » Obje Kopyala/Yapıştır

Düzenle menüsündeki Rhino’dan Kopyala & Yapıştır komutları “Çizim Kopyala & Yapıştır” olarak değiştirilerek kapsamı genişletilmiştir. Yeni komutla artık aynı EZ-CAM penceresinde veya farklı pencereler arasında çizim, obje, yüzey, vb. transferi yapılabilir.

MILL-Pro » Güncellenmiş BAŞLANGIÇ PENCERESİ

Yenilenmiş ve geliştirilmiş EZ-CAM Başlangıç Penceresi ile en son çalışılan parça dosyalarına ek olarak en son çalışılan dört klasörün kısayol düğmesi de gösterilmektedir. İmleç son çalışılan dosya/klasör düğmelerinin üzerinde bekletildiğinde dosya/klasörün tam konumu gösterilir ve sağ tıklama ile ilgili konum Windows gezgininde açılır. Ayrıca ikonların üst köşesi tıklanarak istenilen dosyalar başlangıç penceresinde her zaman bulunacak şekilde sabitlenebilir.

MILL-Pro » Yeni KATMAN DÜZENLEYİCİ

Düzenle menüsünden ulaşılabilen yeni Katman Düzenleyici ile içinde obje bulunan tüm katmanlar yüzer bir pencere içinde listelenerek gerekli düzenlemelerin kolayca yapılabilmesi için çeşitli araçlar sunulur. Katman listesi vasıtasıyla katman adı değişikliği, mevcut objelerden yeni bir kopya katman oluşturulması, katman gizleme/gösterme, çoklu sil/kopyala gibi işlemler hızlı şekilde gerçekleştirilebilir.

MILL-Pro » 2D ve 3D Data için Gelişmiş DELİK ALGILAMA ve DELİK KAPAMA

Delik Algılama sistemi EZ-CAM 2020 sürümünde yapılan geliştirmelerle çok daha kullanışlı hale gelmiştir. Yüzey > Standart menüsüne gelen yeni “Delik Kapat” komutu ile 3D modeldeki tüm delikler frezeleme işlemi öncesinde tek tıklama ile kapatılabilir. Ayrıca “Delik Algılama” sihirbazı artık 2D çizimdeki delikleri de algılayarak ilgili delik için özel bir patika adı oluşturur. Diğer bir yenilik ile sadece bir tarafı düzlemsel delik olan boşluklar da delik olarak algılanabilmektedir

MILL-Pro » 3B İşlem Sihirbazı » Güncellenmiş KABA FREZELEME İşlemi

3B İşlem Sihirbazı / Kaba Frezeleme metodu her paso için işlenen bölgeleri analiz ederek gerekli durumda “Dıştan-İçe Kesim” ayarını açarak/kapatarak takımyolunu açık kenar veya havuz bölgelerine uygun hale getirir.

MILL-Pro » Yüzey İşleme & 4-Eksen Sarma

EZ-CAM 2020 sürümüyle birlikte artık tüm yüzey izdüşüm işleme metotları 4-eksen sarma tekniğiyle uygulanabilmektedir (İzdüşüm=Yüzey olarak).